This is good

Friday, April 30, 2010

Bila Mat Salleh Jadi Melayu

Some english song yang i really like. lebih suka kepada lagu yg jarang org dgr. Yang tak berapa hitz. . Dan bila sesuai dgn selera telinga mulalah la google dlm internet,tp tak tau pula title.Search Hot chart or hitz chart. alahai nak try pulak satu2. Klau ada 10 title song bole lagi..kalau 40?? Ermm..Selalu tau . Korang ada mcm tu.?

Dan ada juga lagu yang tak tersenarai dlm hitz..ni lagi pyh nak cari. Tadah la telinga kat radio kot2 keluar lagu disertakan dgn song title.Selalu nya miss title..Adeh.

Bila susah sgt nak tdo aku suka berangan2 ,so nak berangan2kena MP3..kononnya aku the next african idol..*ehh..boleh gitu* .Tu tak sampai 2 lagu aku dah tdo lena .
Ni antara lagu yg i suka sgt..*Oh my..enrique iglesias!!! *
*iklan jap.*
Sapa2 jiwa sentimental or suka dgr lagu syadu2 or lagu yang relaxing..buleh la.lala


RING MY BELLS

(ENRIQUE IGLESIAS)
Ring my bell ring my bells
Ring my bell ring my bells
Ring my bell ring my bells
Ring my bell ring my bells

Sometimes you love it
Sometimes you don't
Sometimes you need it
Then you don't and you let go

Sometimes we rush it
Sometimes we fall
It doesn't matter baby
We can take it real slow

Cause the way that we touch
Is something that we can't deny
And the way that you move
Oh you make me feel alive
Now come on

Ring my bell ring my bells
Ring my bell ring my bells

You try to hide it
I know you do
When all you really want
Is me to come and get you

You move in closer
I feel you breathe
It's like the world just disappears
When you're around me
Oh

Cause the way that we touch
Is something that we can't deny
Oh yeah
And the way that you move
Oh you make me feel alive
So come on

And ring my bell ring my bells
Ring my bell ring my bells
Ring my bell ring my bells
Ring my bell ring my bells

I say you want
I say you need
I can tell by your face
You love the way it turns me on

I say you want
I say you need
I will do what it takes
And I would never do you wrong

Cause the way that we love
Is something that we can't fight
Oh no
I just can't get enough
Oh you make me feel alive
So come on

Ring my bell ring my bells
Ring my bell ring my bells

I say you want
I say you need
I can tell by the way you're looking at me
I turn you on

I say you want
I say you need
If you have what it takes
We don't have to wait
Let's get it on

Get it on!

Ring my bell ring my bells
Ring my bell ring my bells


DAN BILA MAT SALLEH NAK JADI MELAYU
lebih kurang camni la bunyinya


Loceng aku berbunyi,loceng aku berbunyi
loceng aku berbinyi,loceng aku bunyi..*adeh penat*

kdg2 kau suka,kdg2 kau tak suka
kdg2 kau perlukan
kemudian kau tidak dan kau lepaskan

kdg2 kita terburu2
kdg2 kita gagal
takpe bayi/baby <---???apo nih
kita ambil secara perlahan2

kerana cara kita sentuh
kita tak dpt menafikan
dan cara kau bergerak
buat aku hidup
sekarang mari sini

loceng aku berbunyi,loceng aku berbunyi2

aku cuba sembunyikan
aku tau kau tahu
bila apa yang kau nak
untuk aku datang dan dapatkan kau

kau semakin rapat
dapat rasa nafas*berbau*
rasa macam dunia dah hilang
bila kau berada di samping ku
oh

dan loceng aku bunyi *??lagi*
loceng aku berbunyi *byknya bunyi*
loceng aku berbunyi *ok ..cukup2 lah tu*

aku cakap kau nak
aku cakap kau perlukan
aku boleh tahu dari muka ko
ko cinta dan hidupkan aku

.....dan ulang balik ayat atas..
kan ke pelik jadi melayu.

dush!dush!
weii..dah habis translate dah

Adeh rosak lagu kesayangan aku..huhuhu..dah tak feel lah mcm ni
ni kiranya oklah lagi drp lagu lady gaga. pungah!!











Monday, April 26, 2010

TGI FRIDAY - TERLEBIH KENYANG













When talk bout food,mesti terliur je kan?Even br makan smlm tapi hari rasa cam nak fly blik kat sana. siapa tak suka makan.lagi2 org m'sia. Byk sangat makanan.
Makan sini kena tersangat2 lah laparr kalau tak ,takot makanan tu tak habis.they're serverd big portion . sesuai utk perut yang kedepan dan selera yang tak boleh blah..but me ikut kategory budget kewangan lah.

TGI FRIDAY ada byk cawangan. Byk di lembah klang sbb rakyat lembah klang banyak duit.Makan sekali rm100 atas sekali , tak de hal. But not for me..ala2 sedang jew.
Ada sbb western food ni jatuh no 2 kesukaan makanan aku sbb i love parsley,Thyme,Tarragon smells & taste..ufftt..uufftt..




Food for kids..it's free, tapi sorry Sofeya, mama,ayah dan acu dah habiskan dlm masa tak sampai 2 minit.lapar beb.
Nachos with chesse rm6.50
nachos tu dip with tomato and onion
yap..yang yellow2 tu chesse yang amat tebal..


order satu lagi for kids sbb Sofeya kata nk mkn spagetti
spagetti bolo
rm6.50
tak makan pun dia,mayb sauce dia masam sgt kut.*mmg pon,*






Air ni best tapi yang sebelah kanan tu tak best sbb water melon juice biasa je. tak tau order la adik aku ni
kiri: Slush Strawberry lemonade rm8.90 kanan: watermelon juice rm7.90

Sedapkan..?sedapkan? terasa masam lemonnya.
*remember,penghakis lemaks*
bRRRR...





My sista order.
Chicken with wild musroom rm36.90
I tot mushroom biasa tu,ni mushroom liar mix with olive oil.Nice.Dip!dip!


My order..
ermm taklah beza mana pun, tarik ayam keluar ganti ngan prawn.
Sama,dip with wild mushroom..
Chicken & shrimp rm36.90


My hubby order
Tak tahan..bukaN tk tahan tgk steak tu tp BROCCOLI..I love vege..vege lover
terus attack sayur.
Ribeye steak rm47.90
On top mushroom sauce.Liar jugaklah
*sambil kesat air liur*


Menu lain yang BEST!!
Grilled Salmon rm35.90
Served with vege abd chesse mashed patatoes.

Fish n chips rm 24.90
dihidangkan dgn chips yang digoreng rangup dan tartar sauce

Blackened Chicken Alfredo rm22.90 & Shrimp Diablo
creamy fettuccine,top with chic breast..yummy

Chicken &shrimp Diablo
chicken and shrimp saute (tumis) in olive oil and ditabur dgn hirisan keju.
*Berhati2 dgn menu yang ada alcohol. request food without contain alcohol*

Before


After..alhamdulliah



Status: Kekenyangan tahap full
Mood: happyyy



Status: separuh kenyang*sbb kena attack je,tk cukup makan*
MOod: sedikit susah hati.Budget beli kasut dah lari*next month lah ye*

From Monday-Friday *correct me if i wrong* ada 2 Course meal
pilih appertizer dan main dish.Senang nk pilih.Tak payah pening2 kepala
HIGHLY RECOMMENDED.
If mkn 2 org rasanya biarlah yg sorang tu pilih 2 course meal.boleh kongsi.
Tak muat perot nnti.






Saturday, April 24, 2010

GOSH..HAMPIR DITIPU RM1199 !!

..Orang akan sanggup menipu dgn cara apa sekali pon kan.? Dan geramnye aku kat mamat/pakcik ni tak boleh hilang sampai skg. Sanggup makan duit haram agaknya.Moga hidup tak diberkati dan Tak diterima langit dan bumi!!! wah..emo kejap. Dan..aku pun satu ,dalam rasa sangsi slowly rasa excited . Nak lompat2..*ishh idak la sampai camtu*.
Excited coz want to have my own advertisment in local paper. Dan tiba2 dapat peluang ..beb iklan dalam paper half page cost around rm4000 and i get 7 days on the row with half page and it's FREE!!

Mmg Mamat tu ambil peluang coz i just iklankan my biz dalam Harian Metro..have to spread this out..so beware!!

luckly me..or mayb tak de rezeki dia,my agent call me and asked bout my address..to sent me resit. di situlah baru terbongkar semua kegiatannya sebelum ni dan ramai yang dah jadi mangsa.
Jika dihubungi orang macam ni:

1. Mengaku dia sebagai ketua pengarang
2. Dia akan sebut sebut semua nama2 org yang penting dlm Syarikat penerbitan tersebut
3. The way he talk mmg sedaya upaya nak yakinkan dan yes..he looks like a PRO.
4. used other famous advertiser like SENDAYU TINGGI or wat ever
5. rm1199 adalah duit cukai siar yang perlu dibyr pada KDN. I hanya perlu bank in duit cukai sahaja..
6. He knows my Agent..yes di situlah i hampir terpedaya.DEMM..you!!
7. and he also sent me his Demmm e-mail.

Ohh dan tektik ini hanya berkesan if u ada wat iklan dlm newpaper/mag ok..so yg lain,insyallah akn ditipu dgn cara lain...hihihi..doakan tidak akn berlaku pd korang



Pengajaran..i mean i dpt pengalaman dan pengajaran..*bolehlah guna.."aku byk makan garam dari korang" *hahahaha
dushh! dush!!


Thursday, April 22, 2010

SAAD CHAR KEOW TEOW



Sorry kalau signboard tak berapa clear. Gara2 ambik gambar dari bwh.
*nnti jadi tumpuan*







Jeng..jeng..kalau siapa2 pernah dgr KWAY TEOW basah yang famous tu..ini lah tempat nye. Mmg sedap,marbelous,outstanding*puji lebih2 ni mcm ada agenda je*. OK serius. i've been regular cust since i think 5 years..correct me if i wrong. I mean manalah tau owner ni terbaca blog then comment "korang kena kelentong ,kedai aku br je 3 1/2 tahun"..hahaha. Ingat lagi first opening dia kat parking lot JALAN PLUMBUM SEKSYEN 7 parking lot motor/keta. And that time SOFEYA(my pumkin daughter) tak wujud lagi.


Skg Pak Saad dah buka satu lagi outlet di Sec 7, Jalan apa..dah lupa sbb kedai tu baru .tapi yang pasti bukan di Jalan Kristal Pakli Kopitiam tu,Jalan Platinum KEDAI ELYZA tu*Promo kedai tuu*.
ufftt..did i mention yang kedai kat parking lot tu dah transfer ke food court Jalan plumbum..?
yaa.kedai tu sebelah tmn permainan tu je.




Sedap kway teow ni tak boleh nk ckp.Dtg dan rasa sendiri even org yang tak ada selera pon boleh ada selera abis licin.






Ini lah buktinya




Tak sampai 5 minit..
lepas tu sampai rumah terus lemah macam sakittt sangat..nak bangun pun tak larat
padahal masa makan lajuuu je



Align Center

ehh..ni pun termasuk tak chat juga ke?
tgklah dahi
"kita demam.."


ini menu orang sihat
Sup cendawan
rm4.00

Sayur kailan ikan masin
rm4.00

dan nasi putih...
air tak upload sbb air suam je.





Monday, April 19, 2010

SATAY KAJANG HAJI SAMURI

Baru perasan rupanye...my templete 'were expecting'. nggeee..nak bagi clear ,tk expecting apa2 pun.

Nama kedai satay oh satay ni Satay Kajang Haji Samuri. Tapi yang ni bukan t'letak di Kajang.
ni kat Shah Alam*shah alam lagi*..mmg ramai yang tau tempat ni. Dan ada juga tak tau. Tak kisah lah kan..mana tempat mkn semua saya postkan kat sini even KFC,Mcd pun.Like i said earlier bukan semua kita tahu org tahu. siapa dah pernah tgk filem Slamdog Millionaire faham lah maksud ni


pintu depan..err masuk






Ini semua daging ayam saja..diulangi ayam sahaja
30 cucuks x rm0.60

mmg specialty pada satay sahaja ye.nak cari nasi goreng USA,Roti canai, or sotong kangkung memang tak ada. satay ayam,perut,hati,daging rm0.60 satu cucuk. Satay arnab rm2.00 secucuk.


Dalam PKNS atau Kompleks PKNS Shah Alam. Near to bus stop dan BSN .Paling hujung Sekali ye murid2.

Kat dalam kompleks PKNS Shah Alam




View Larger Map

Sunday, April 18, 2010

Pakli kopitiam Shah Alam

Selalu juga makan kat sini. Sebab nya dekat dari rumah dan dah biasa kot*hello alasan tak kukuh.


Sebelum makan pose dulu


Suasana di dalam kedai.


Menu diaorang simple2 je.nama pun kopitiam kan. Pakli kopitiam terletak di seksyen 7 , jalan kirstal . . Selalu penuh dengan manusia.i rasa penuh dengan budak student sebab kedai ni dekat sangat belakang uitm dan Unisel, dan bermacam2 kolej dan juga sekolah dan tadika.


Ini mee tak ada MSG.
MEE SOUP
RM 4.40



Golden fried rice
*mmg tak ada gold dalam ni..sumpah!!
rm5.20




Air untuk kekal langsing
honey lemon juice
rm2.30




Air bosan yang selalu diorder my hubby
*bosannnya
kopi o ais
rm1.70




Kek sebelum dikorek my daughter
*wait a minute, i rasa i tapau kek ni tadi .ok jap lagi cari
choc delight
rm4.90

total rm19.45

masa ni tgh lunch,panas kat luar tu i dalam 35 c . I check ok! .bukan mereka2 suhu.
so air untuk kekal langsing mmg best diminum waktu itu..but dicampur juga dgn hot lain .my nasi goreng yang golden tu lambat sangat serve.selalu tak mcm ni pun. rupa rupanya dia masak sekali 5 pinggan daa..ooo nak kumpul order baru masak ye salim*nama kiasan.

ACtually post ni i retype 2nd time.first time post dapat pula error 400. so apa yang i karang semua lesap coz dlm masa yang sama auto saved pun failed. habis lah punah segala ayat2 meletop dan tak boleh blahh tu. iye betul tak tipu . so 2nd post ni ayat ok..ok jer.

menu lain2 di kopitiam ni.
roti bakar,kaya+butter rm1.60
roti bun bakar,kari ayam rm4.20 <----- suka ni
nasi lemak pakli special rm7.20
katong laksa rm4.70
mee udang rm 4.70
nasi ayam lemon rm 4.80

alamat
no 42,Jalan kristal,K7/K
Seksyen 7 , Shah alam

kalau nak tulis surat postcode 40000.



Mari kita tengok sama2




Tak tau nak letak title apa.

Hahahah..ok semalam malam masa nak tidur idea datang mencurah2. semangat gilalah. last2 today langsung tak ingat. apa yang i ingat, kena serang dengan lipas terbang jew..oucch. bukan i yang takut lipas tapi lipas yang tk respect pada i..apakah..?

stop pasal lipas sbb dia pon dah selamat i penyekkan dgn buku ABC my daughter..hey don't blame me. Tindakan reflex ok.

blog ni actually i cuba sedaya upaya focuskan pada aktiviti yang ramai orang suka. makan dan jalan..hoyeehhh...hoyehh.dah lama sangat nak buat blog macam ni tp tak ada masa. sebab guys dan girls out there..nk buat blog kena minat(suka sangat),ada masa, ada laptop dan yang penting ada duit nak bayar line internet.

minat sangat ber online ni sejak sekolah, form berapa tak ingat,masa tu tak ada cyber cafe lagi. first cyber cafe buka di sungai wang.
Agaknya yang first sbb terlopong2 baca dalam paper.terus lah menjejakkan kaki di sana dan bermulalah ketagihan aku dengan Mirc...Ingat tak? Ingat tak? by the way i hate a/s/l known as age/sex/location. dunia IT dah sinonim dengan aku tp entah kenapa silap aku masih lagi tak boleh hack...ohh..ohh :O
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Nak info? Click here