This is good

Monday, April 26, 2010

TGI FRIDAY - TERLEBIH KENYANG













When talk bout food,mesti terliur je kan?Even br makan smlm tapi hari rasa cam nak fly blik kat sana. siapa tak suka makan.lagi2 org m'sia. Byk sangat makanan.
Makan sini kena tersangat2 lah laparr kalau tak ,takot makanan tu tak habis.they're serverd big portion . sesuai utk perut yang kedepan dan selera yang tak boleh blah..but me ikut kategory budget kewangan lah.

TGI FRIDAY ada byk cawangan. Byk di lembah klang sbb rakyat lembah klang banyak duit.Makan sekali rm100 atas sekali , tak de hal. But not for me..ala2 sedang jew.
Ada sbb western food ni jatuh no 2 kesukaan makanan aku sbb i love parsley,Thyme,Tarragon smells & taste..ufftt..uufftt..




Food for kids..it's free, tapi sorry Sofeya, mama,ayah dan acu dah habiskan dlm masa tak sampai 2 minit.lapar beb.
Nachos with chesse rm6.50
nachos tu dip with tomato and onion
yap..yang yellow2 tu chesse yang amat tebal..


order satu lagi for kids sbb Sofeya kata nk mkn spagetti
spagetti bolo
rm6.50
tak makan pun dia,mayb sauce dia masam sgt kut.*mmg pon,*






Air ni best tapi yang sebelah kanan tu tak best sbb water melon juice biasa je. tak tau order la adik aku ni
kiri: Slush Strawberry lemonade rm8.90 kanan: watermelon juice rm7.90

Sedapkan..?sedapkan? terasa masam lemonnya.
*remember,penghakis lemaks*
bRRRR...





My sista order.
Chicken with wild musroom rm36.90
I tot mushroom biasa tu,ni mushroom liar mix with olive oil.Nice.Dip!dip!


My order..
ermm taklah beza mana pun, tarik ayam keluar ganti ngan prawn.
Sama,dip with wild mushroom..
Chicken & shrimp rm36.90


My hubby order
Tak tahan..bukaN tk tahan tgk steak tu tp BROCCOLI..I love vege..vege lover
terus attack sayur.
Ribeye steak rm47.90
On top mushroom sauce.Liar jugaklah
*sambil kesat air liur*


Menu lain yang BEST!!
Grilled Salmon rm35.90
Served with vege abd chesse mashed patatoes.

Fish n chips rm 24.90
dihidangkan dgn chips yang digoreng rangup dan tartar sauce

Blackened Chicken Alfredo rm22.90 & Shrimp Diablo
creamy fettuccine,top with chic breast..yummy

Chicken &shrimp Diablo
chicken and shrimp saute (tumis) in olive oil and ditabur dgn hirisan keju.
*Berhati2 dgn menu yang ada alcohol. request food without contain alcohol*

Before


After..alhamdulliah



Status: Kekenyangan tahap full
Mood: happyyy



Status: separuh kenyang*sbb kena attack je,tk cukup makan*
MOod: sedikit susah hati.Budget beli kasut dah lari*next month lah ye*

From Monday-Friday *correct me if i wrong* ada 2 Course meal
pilih appertizer dan main dish.Senang nk pilih.Tak payah pening2 kepala
HIGHLY RECOMMENDED.
If mkn 2 org rasanya biarlah yg sorang tu pilih 2 course meal.boleh kongsi.
Tak muat perot nnti.






2 comments:

  1. wahhhhhhhhh..rindu tgi...lme x mkan..

    ReplyDelete
  2. sedap kan? make sure makan sebelum mkn..:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Nak info? Click here