This is good

Thursday, May 26, 2011

Sibuk weh...

Sibuk..orang sibuk macam saya ni pun ada hati nak buat blog kan.Masa buat blog ni dulu  tgh free. Boring2,lepak2 Now bz dengan biz dan marketing.Belum dengan anak,Bobby, suami...Bobby pulak dah 4 hari tak balik2. Nnti cerita pasal Bobby yang dah sembuh tu. Bukan main suka dia..

Too many stories to tell.. Galeri photo dalam phone pun tunggu masa nak upload dalam blog. Membuak2 nak cerita..trip ke Saigon, gelagat Bobby jumpa vet, makan sana sini. Nak dijadikan cerita, telephone yang cerdik pandai ni ada masalah. Langsung tak boleh on. Atas nasihat pakar kena upgrade software dan korbannya segala benda,files,contact ,msg..hilang tanpa backup. Stress jugak masa tu.  Bizwomen macam saya maklumat semua tu teramat penting. No other way..angguk je kepala setuju dlm paksa.
My Hubby  bising gambar & video anak dari baby sampai skg dah hilang. Saya terkilan juga, malas nak ingatkan gambar apa yang ada dalam phone .Trend skg ambik gambar simpan dalam memory je.  Most important to me is cust contact numbers.

Suddenly the weather become so hot . Rumah tak ada aircond sbb rumah dekat sgt dgn hutan.Tunggu cuaca dingin sikit baru post cerita baru..hehehe. Alasan tu.
Nite all ,





Thursday, March 24, 2011

Serangan kutu kucing terbaru

Entah mana silapnya tiba2 kutu kucing ni seakan2 menganas. Mmg dah kuarantin si Bobby tu kat belakang rumah dan tiada lagi serangan kutu.. Tiba2 balik dari kampung minggu lepas kena serangan kutu teruk2 punya. Agaknya oTAk kutu tu serangan virus kot. Habis ngamuk. Dan mangsa nya mestilah aku dan anak. Hubby aku relax je sbb darah dia pahit kot. Ni lah jadinya kat kaki aku yang dulunya cun gebu. Adoyai..

Mungkin.....mungkin sbb bobby sempat keluar dari stor tu masa saya nak ambik kain utk di jemur.
Berdesup dia lari ke hall. Ada la 5 minit dia tergaru2 atas carpet tu sementara saya jemur kain..tapi takkanlah...banyak ekor tu geget kaki saya nih.












Jadi pada yang sapa tau camne
-nak hilangkan gatal *mmg saya tau tak de obatnya*
-Hilangkan parut, Parut ni kalau tak buat apa2 mmg kekal lah jawabnya. Ini amat2 di perlukan semula.
saya nak cantik balik
-hilangkan kutu kucing atas carpert selain dari semburan ridset. Nak kena bakar carpet atau perabut ke??
-Buang Bobby..Sorry lah tak sanggup..bawa jumpa vet? tu minggu depan..ni untuk sementara ni..nak buat hapa?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Nak info? Click here