This is good

Monday, May 17, 2010

Jadi Gila Kerana Crocs.

Yeah..these 2 week is my jalan laju WEEKS..and i really2 need this damn so called ugly shoes CROCS..although its UGLY , i sanggup cari hingga ke negara China. Dari Mid Valley ke One Utama dari sana ke Sunway Pyramid..ooohh bukan dlm masa sehari tapi 3 kali ahad mencarinya yang sesuai. Kenapa saya tiba2 desperate adalah kerana minggu ni saya ke Vietnam dan next week ke Jakarta. Ya , saya perlukan sgt2 kasut itu utk memastikan perjalanan kaki saya selesa dan LAJU

Pertama kali memakai CROCS adalah raya tahun lps. ..bukan di kedai rasmi CROCS tapi di kedai jual riben,bunga, untuk hantaran..secara kebetulan. Terlampau banyak kasut CROCS melebihi riben2,bunga yang sepatutnya dia jual. I tiba2 rasa soo teruja..Selama ni tak pernah masuk kedai rasmi CROCS untuk menbeli ,cuma masuk hanya untuk bertemu my old best friend sbb dia kerja disana dan tak heran yang jual ditepi jalan sbb tak teringin nak pakai rekaciptanya yang sebegitu. Berbalik pada kedai riben tadi,katanya kasut tu ori tapi defect maybe pada saiz,shape. One for Sofeya and One for me. Harga nya rm75,rm45 for kids.

Selepas tu asyik2 pakai kasut CROCS, tak nak dah pakai kasut lain. Semua letak ke tepi,my high heel pun dianaktirikan. Mungkin betul CROCS ini ori sebab memang sedap pakai,terasa jalan sambil melayang2..dan ini dibuktikan lagi semasa i di oversea selepas i gunakannya selama 9 jam tanpa henti. ya,..saya sayang CROCS itu.

Nak dijadikan cerita semasa musim terlampau & kemarau panas di utara baru2 ni. My CROCS kecut sebelah!!! sbb sebelah over exposed pada cuaca panas yang melampau dan sebelah lagi sedap2 je dia ada kat tempat redup..what the....!! adakah ini kerana kasut ni tak ori jadi mcm ni. Tension kejap sebab my keselesaan telah diragut. My friend explained kasut CROCS ori pun mmg tak boleh kena extra panas




Oh maaf ia tidak bertukar begini...........ia KECUT!! KECUT!! faham..!




Perhatikan yang sebelah kiri tu..kalau tak nampak tandanya anda.....??
hehehe..kasut tu agak bersarang sbb tersimpan agak lama tapi sayang nak buang



Hari berganti hari..hidup tanpa CROCS tidak menjadi masalah. Hidup mesti di teruskan. Dan secara tiba2 i need to travel again..melancong..YA saya sukaaaa melancong. Korang suka??
Masa dah terlalu hampir dan dengan kelam kabut mahu ke kedai riben itu semula..no need to buy ori coz i really need the money to shooping sakan. Then...eh kedai riben dah bertukar .....masih kedai riben lagi tapi agak teratur dan.....cantik..oh dah renovate rupanya.Tapi mana CROCS!!!!!...Owner kedai tu dah tak jual CROCS?? keciwa sungguh.. Sambil berjalan2 di tepi jalan ternampak pulak org jual CROCS!! Tapi ni sah2 tak original sbb tgk pun tau dah yang melambak kat uptown atau pasar ahad. Ya, saya desperate dan terus beli..rm20, my hubby tak senang mulut terus membebel salahkan saya beli. I don't care as long as i have that ugly crocs..

Pakai semasa di Giant sambil mengayakan CROCS tak ori..nak buat ujian dulu . ohh..ohh.. ini tak boleh jadi baru beberapa langkah i asyik tertahan2 sakit kaki..dah injured!! Nak nangis pun ada sbb sakit sangat..ni baru a few steps..menyesal pun tak guna. Nak tak nak kena beli yang ORIGINAL. Nak kena tunggu hari ahad juga sbb my hubby free ahad je.


Inilah rupanya...yang tak ori..sakit tau!!

Dari satu shooping mall ke satu tak de saiz..my little small feet..tiba2 rasa kurus..eh, apa kena mengena ni..
Dan akhirnya dapat juga warna gold..Yang penting ori. Tak sabar nak berjalan di Vietnam nnti..Tgk lah kaki ku..tak bau kan.....eh..
i sempat membandingkan what is the different between my defect shoe dan original shoe..Emmm tak nampak perbezaan pun..



Bukti yang original.


















Wednesday, May 12, 2010

Western: Chili's Midvalley

Semlm my birthday..13th may. Birthday eve my hubby ajak kuar makan dengan my daughter pagi2 buta kul 1.00am??? ERmm hubby aku dah kempunan nak keluar malam mcm dulu2 before ada anak la tu.Mana bole..Tersampuk budak tu. Tapi apa kehal..i telah di surprise kan dengan jambangan bunga rose dan sebotol perfume.!! pewitt..
i appreciate his effort!! i really do..

But this post not related with burthday celebration ..ni mother's day celebration..wah demand mcm2 . Ini bulan ada ong..

mari kita ke Chili's


Cili sebesar ni kalau makan mmg kurus kering aku..
oh ye keluarga kami mmg sinonim dgn berbgai2 cili.


Ini kiddies menu yang free tu. Dia tak mkn pun sgt mcm biasa aku yang telan..
Macaroni cheese
F.O.C



Kiddies Menu
Chicken Crisper......kot
F.O.C
Hanya untuk budak2 je ye.

Crispy honey-Chipotle Chicken Crispers
ayam boneless dogoreng extra crispy dan ditopkan dgn honey
ada jagung*sedapp
dan kentang goreng
rm 24.95 sengg

Texas Cheese Fries
ermm budget ingat dlm small portion sekali dtg..ternanga jap.
makan kentang banyak nnti angin lah..rugi nak makan benda lain tak dapat.
kentang buatan tangan ditopkan dgn melted cheese,EEmmm...
ada sikit beef bacon ye adik2.
RM 24.95

Chicken Crispers
Yg tk tahan tgk mashed potato tu
RM22.95


Ini Lamb ye..nama menu nya tak ingat sbb teruja dgn broccoli
RM29.95



Fire-Grilled Chicken & Portobello
Mushroom dia best..sbb i suka mkn muhroom .
tp ckit sgt
RM32.95



Anak ini amat penyegan..

Chili's ada byk beberapa outlet di lembah klang..One Utama,MidValley, ..
akn dtg di Empire Gallery

ohh..my no idea my kepala berdenyut2..tak boleh continue dah..nak lay down
daaaa..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Nak info? Click here