This is good

Wednesday, January 12, 2011

Alternative beli tiket masuk Universal Studios tanpa online

Banyak rintinhan dan pertanyaan " macam mana beli tiket masuk Universal Studios?" "Susahnya tiket cepat habis"...
Tak tau pun rupanya susah nak dapatkan tiket US ni. Last month my auntie went toUniversal Studios as a walk in pun tak ada tiket.  Kaedahnya jalan2 di Sentosa saja. Luckly me ke US dulu ada tiket. 
Waaa..buat post ni rasa nak pergi lagi lah .
Cara2nya senang saje . Dengan syarat balik nnti korang kena belikan bekas air Shrek untuk  saya anak saya eaaaaa....

Tempatnya di OU bagi mereka yang tinggal di lembah klang. New wing dekat dengan parking bas tu ada Travel & Tours nama TRANSTAR. Ingat!! tak semestinya tiket ada kan..kalau dah full tu tak boleh buat apa..jangan pulak you kutuk2 saya. Advise nya book a week before yee..Disitu you kena fill a form (prosedur biasa) , bayar then surat akan di berikan . Dh bayar tu confirm tiket tu available milik anda dan you boleh lompat2 sekejap. Surat tu nanti bawa ke US dan tukarkan dengan tiket. Tempat nak tukar tiket tu jika entrance US di depan mata you , tgk kiri ada escalator, turun, bawah car park tu ada  booth kecil TRANSTAR TRAVEL . Tukar sana lah.

Contact number before pergi 

One Utama, Kuala Lumpur
BT 2A, Bus Terminal
1Utama Shopping Centre
No. 1 Lebuh Bandar Utama
Bandar Utama
47800 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan
Tel : +603 7725 3771





Pasarakyat Bus Terminal, Kuala Lumpur

No 10, Ground Floor
Jalan Melati off
Jalan Imbi / Jalan Tun Razak
55100 Kuala Lumpur
Tel : +603 2141 1771
Fax : +603 2142 2771





ada lagi..ni untuk kat Ipoh..tapi tak pasti ada jual tiket ke tak. Call je lah eeaa..


Ipoh No. 9, Jalan Yang Kalsom
30250 Ipoh
Perak Darul Ridzuan
Tel : 05 255 2771

Weekdays & public Holidays Universal Studios entrance  fee rm183 termasuk meals $10. Hari2 biasa rm155 je.
Nak balik dari Universal Studios direct ke Johor Larkin atau City Point  JB *betul ke nama causeway tu* boleh naik bas di tempat yang u ambil tiket. Booking siap2. setiap 1 jam ada bas.$5 tak silap.



Nak tau lanjut cara nak ke Universal Studios dan apa ada kat sAna ..dinasor kah? alien kah? refer sini











5 comments:

  1. Teringin juga pegi...
    bila offcmate bawak blk ole-ole dari sana, hati semakin memberontak nak pegi jugak. Waaa...

    ReplyDelete
  2. gud info ni.. selalu check on line mmg tiket habis manjang.. harap2 tahun ni dptlah ke US tu.. dah jeles sgt rasanya tgk org yg dah sampai sana.. mesti best kan..

    ReplyDelete
  3. Mencelah sikit.. bagi yg tinggal di kawasan Lembah Klang, cara senang ialah dgn menginap di Tune Hotel JB, kat situ ada pakej lengkap ke US. Dapat tiket terus, x payah surat2... promosi ni.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. saye dh booked tune hotel.tapi mcm mane saye nk booking pakej ke uss?ade contact?

      Delete
  4. @oasis: taman tema paling dekat kan..bila2 boleh pergi.yang lain jauh sgt.
    @hanis: bagi org yang dah pergi ke US di oversea,diaorg ckp yang ni kecik. pusing2 dah habis. tapi apa kisah, bg saya best jer. Saya tgk kat blog org kata tiket cepat habis. bulan Feb ni mungkin byk habis.
    mymiee@: ada Tune hotel di JB? saya pun baru tau. Takpe bagi info . Tambahan info kat sini di alu2kan..terima kasih.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Nak info? Click here