This is good

Monday, January 10, 2011

Oh tak tau rupanya Tutti Frutti ada di Vietnam.

Ini cerita pengalaman Setahun lebih yang lepas .Tersentap kot bila makan Tutti Frutti tadi. Since makan yogurt tu nak ceritalah pengalaman makan Tutti Frutti kat oversea. *macam jauh benar ye* Hari tu nak di jadikan satu cerita penat bershopping sehari di Ho Chi Minh sampsai lupa diri dan dompet yg makin kosong, singgah satu kedai yogurt ni..meleleh je tengok yogurt sejuk bugar. Kenalah dengan cuaca yang terik semacam. Tergedik2 jugak lah tak tau macam mana cara nak membelinya..tersusun je machine2 mana nak picit ,tekan,




 Cup sedikit kecil nak di bandingkan dengan cup Tutti Frutti di Malaysia. Selera org Msia Ni kan come in XXL.


 Dah lupa 25,000 bersamaan dengan berapa.

Ada hati tu teringin nak makan lagi sanggup fly ke Vietnam lagi padahal kat M'sia ada pun TF ni.. Drama queen betul.

Tutti Fruti ni terletak betul2 di luar pasar Ben Thanh Ho Chi Minh. Tempat heaven membeli belah . Klau malam jeling2 sikit  takut tak perasan terlindung dengan khemah2 pasar malam .


9 comments:

  1. tutti frutti dia cam lain sket kan...sronoknye melawat negara orang.

    ReplyDelete
  2. Lupa rasa dia dulu..Setahun lebih dah..set up masih sama..cuma staff je kot yang tak mesra hehehe.
    Bukan berjalan sgt pun..shopping je.

    ReplyDelete
  3. blom pernah pergi tutti frutti lagi, dgr cerita sedap rasa makanannya. :)

    ReplyDelete
  4. yg kat malaysia ni pun tak pernah masuk lagi kedainya.. he..he..

    ReplyDelete
  5. Memang best gi HCM ni, brg2 agak murah. Tmpt yg sesuai bagi yg gila shopping. Dptlah jadi jutawan skjap bila kita duit tukar ke VND. VND25000 lbh kurang Rm4 je.

    ReplyDelete
  6. @balqish: rasalah...mmg sedap bagi pengemar ais-cream dan yogurt
    @hanis: hehehe..bila2 masa nnti check it out
    @mymiee: kat sana saya suka beli cashewnut & chinese tea..yang lain tu penat nak tawar menawar. bawa usd ,jimat banyak.

    ReplyDelete
  7. bestny jenjalan...saya malaysia pn tk habis pusing..hehe

    ReplyDelete
  8. sedapnyer! perghh! rasa lapar plak tgk

    ReplyDelete
  9. @dunia mayaku: saya pun tak habis jalan m'sia lagi. dlm m'sia bila2 boleh pergi
    @nick: tak lapar pun teringin jugak

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Nak info? Click here