This is good

Thursday, March 24, 2011

Serangan kutu kucing terbaru

Entah mana silapnya tiba2 kutu kucing ni seakan2 menganas. Mmg dah kuarantin si Bobby tu kat belakang rumah dan tiada lagi serangan kutu.. Tiba2 balik dari kampung minggu lepas kena serangan kutu teruk2 punya. Agaknya oTAk kutu tu serangan virus kot. Habis ngamuk. Dan mangsa nya mestilah aku dan anak. Hubby aku relax je sbb darah dia pahit kot. Ni lah jadinya kat kaki aku yang dulunya cun gebu. Adoyai..

Mungkin.....mungkin sbb bobby sempat keluar dari stor tu masa saya nak ambik kain utk di jemur.
Berdesup dia lari ke hall. Ada la 5 minit dia tergaru2 atas carpet tu sementara saya jemur kain..tapi takkanlah...banyak ekor tu geget kaki saya nih.












Jadi pada yang sapa tau camne
-nak hilangkan gatal *mmg saya tau tak de obatnya*
-Hilangkan parut, Parut ni kalau tak buat apa2 mmg kekal lah jawabnya. Ini amat2 di perlukan semula.
saya nak cantik balik
-hilangkan kutu kucing atas carpert selain dari semburan ridset. Nak kena bakar carpet atau perabut ke??
-Buang Bobby..Sorry lah tak sanggup..bawa jumpa vet? tu minggu depan..ni untuk sementara ni..nak buat hapa?

6 comments:

  1. Ciannya... tak tau apa nak buat sbb tak pernah mengalami..

    Posting terkini:
    "Percutian ke Bukittinggi"

    ReplyDelete
  2. Adoyai...teruk jugak tu. Baik pergi jumpa pakar. Kut2 ada masalah alergik ke hape ke...

    ReplyDelete
  3. @mie: hehehe..takpe..takpe
    @oasis: dh bawa jumpa vet. 3 x dalam 3 minggu. tgk camne nnti

    ReplyDelete
  4. sis, no wonder,,dat day.lepas main dgn kucing sy (sy adopt lepas org buang dpn rumah) satu badan gatal2..sy smpai nak nangis..terfikir jugak..ke sebab kutu kucing..pastu nampak dettol anti bacterial wipe kt tepi laptop..apa lagi, sy pun wipe kasar2 kt dua2 lengan..alhamdulillah..lepas tu lega terus..mula2 rasa pedih2 sket..tp mmg lps tu tak de..parut pun tak de..so sy alert...maybe next time kalo kena lagi...cuci guna air suam..then baru taruk antiseptik..sy gi guardian..ada jual krim antiseptik dettol..yg tu pn blh guna! try la..mana tau berkesan

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya juga kena sis, ada bekas pula, sisa gigitan itu lama kelamaan macam noda hitam tak sedap dipandang, kulit saya tak cantik lagi :( . pakai dettol cukup ke?

      Delete
  5. saya juga lepas bermain dengan kucing liar di atap, kena pula digigit kutu, kulit saya tak cantik lagi :(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Nak info? Click here