This is good

Friday, February 4, 2011

Love and money bring us here...again .ngeee~~


Sempena anniversary yang lps kami anak beranak kembali ke sini for celebrating our 8th anniversary. The Legend Water Chalet Port Dickson.. oOh Sweet~~ . Ada yang tanya without Sofeya ke? Bertuah tinggal dia. lagipun ikut serta percutian ini with my parents and sibling tanpa dirancang. They stayed earlier one day before us  due to limited unit & semua dah full. As usually i booked from Zack.
 My parents in Executive water chalet. Besar sikit actually better ambik premium water chalet . Agak besar ada king & queen bed.
That nite we all menyibuk bertolak dari Shah Alam menyempitkan lagi bilik dgn bawa 4 pillows. Tidur atas lantai siap bawa toto..Malu nak ambik pict bilik dah macam kapal karam . Segala gadget bawa so wayar berselirat sana sini. Bercuti ke apa diaorg ni

Esok pagi mandi pantai bagai dgn banana boat first time naik. 
My father ada bawa pancing sendiri plus rent extra fishing rod. But hampeh sampai checkout ikan langsung tak dapat. Sewa pancing dalam rm50 dapat 2 fishing rod and bait. Tgk nasib juga memancing ni





Laut sedang surut. Malam sambung balik


  
 Executive bathroom  . Bathroom spacious siap boleh menari balet  
 The roof top boleh dibuka tutup sambil mandi boleh tgk awan berarak.
Mandi ramai2 adalah normal di sini.HuhuhuhU




See i told you ..
Mandi ramai2 dalam jakuzi tub.

Ada Panel kaca ..kalau lah panel ni dalam laut....

After checking out pukul 12.00pm bawa lah kitaorg segala beg & pillows masuk dalam kereta . Sat lagi angkut kelaur balik check in pukul 2 ptg. Sementara menanti pukul 2.00 we decided singgah ke  Ostrich Farm yang terletak di Telok Kemang



 Bayaran masuk rm8 for adult.



 from far all ostrich ni tergedik jumpa kami. Jinak sbb dah tau yang 
kami ada makanan utk dia



Ohh..dia senyum !!




Monyet yang tak de perasaan..but beware.





Actually nothing much here. Agak boring.Ada sikit2 kambing,monyet,iguana, angsa tergedik2 bebas,arnab. Tak tau lah kerana hri persekolahan baru bermula .boleh kira berapa kerat org yg ada

Dalam 2:30 kami kembali semula ke TLWC. Macam org tak betul angkut balik beg. Pillows tinggal dlm kereta . Perjalanan ke chalet agak jauh oleh kerana kami sewa dari owner ,tak dapat guna kemudahan kereta kecik utk bw kami ke hujung chalet. Tak sabar rasanya..Because this time we rent yang full seaview!!!!..wah excited nampak...heheheh

BUka pintu biasalah bilik air dulu. From comments or tips yang i baca dr Foursquare ramai yang kata design yang pelik & aneh. But  for me ,design ni di layout sebegitu rupa adalah utk mengelakkan pasir pantai merata2 di dalam bilik. True or not? That day After mandi laut with sibling , we all sampai bilik terus bersiram dalam bilik air. Masa tu baru rasa berguna juga design bilik mcm ni. Bilik pun tak basah

Sampai je terus berlari ke balcony..wahhh..terbentang luas laut depan mata...Can u imagine how wonderful the view it is. and i can wait to catch a crab and fish as many as i want. Oh terlupa asal percutian ini..Of course celebrate anniversary with love ones. thanks hubby for bring me here,So greatfull for having you as my life partner .Tiba2 romantic je feeling. Ada la 10 minit duk kat balcony masing2 ucpkan kata2 cinta while Sofeya tgh melompat2 atas katil sambil tgk tv. Cewahh..


 Cantikkan? terasa kerdil benar..indah sungguh ciptaan-Nya




 Bilik seaview mmg superb..

 Pancing atok Sofeya. Gigih buat sendiri sebelum datang sini. Awal2 dah 
wasiatkan kat Sofeya

  sewa crab net. Yakin dapat crab banyak lps kecewa tak dapat ikan semlm

 Ada pancing sendiri beli bait je. rm5 dapat beberapa ekor cacing yg panjang camni..
huaa aii meremang ..

 Jerit2 panggil hubby cepat tolong do something with this cacing!!. Urgent nak memancing.
Lmabat sangat i buat keputusan buat camni je. Fuh

 Seriously dowh tak tau pun cacing ada darah camni!!! meleleh keluar .alalalaalalala. Jiwa kacau tgk darah ni.
Tuya(Sofeya) awal2 larik menyelamatkan diri . cehh





 .pict di snap esk pagi nya. waktu ni berani gila dah pegang cacing lembik ni. Cara2 letak umpan cara sendiri ekk.


Muka baru bangun tdo..Berapa kerat yang berani letak gambar dlm blog baru bangun tdo???
Sila tgk gambar sekali lagi saya pegang cacing...


Memancing dari balcony..so convenient .



Berjaya dapat dlm 15 crab belum tolak ketam batu *balik rumah asyik perati mana satu ketam batu* siap MMS zack gambar ketam batu yg mana satu.
ikan? langsung tk dpt. siap menari2 depan mata tp sekor pun tk dpt.Well ,tak ada rezeki .

 lorong ke bilik..
Malam2 tu tak berapa berani sgt jenguk balcony. Gelap.Lemah semangat sikit. Tgk laut macam nak terjun je..
Hubby je yg rajin check crab net. bekerja keras hubby nk mkn crab sweet n sour.
Hari tu siaran astro agak tak jelas..byk sangat biji2 tak clear. Frust jugak tk dpt tgk movies.
Satu hobby saya bila check in suka tgk movies sampai larut pagi . Tengok movie kat hotel lain sikit feeling dia. Bukan cerita romantic je, action pun takpe.



Overall mmg best kat sini. Lain dari pada yang lain. Memang bercuti di PD agak biasa and lamee..hihihi. Search chalet or hotel yg best camni ,u won't regret and get bored. Jangan bergantung semata2 pd laut sahaja. Good hotel & resort  can make ur holiday worthy . Lagipun mana lagi nk pergi lagi setakat cuti 2 hari 1 malam kan..?? haih

4 comments:

  1. melancong bersama keluarga dpt mengeratkan hubungan...seronok lagi..hilang stress

    ReplyDelete
  2. Saya akan bertamu ke sini pada 26 Feb nanti... hehe

    ReplyDelete
  3. @orang muo: betul..!
    @nick irfan : sekali sekala
    @mymiee : wahh..best nnti update ye berapa ketam dpt.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Nak info? Click here