This is good

Thursday, January 27, 2011

Apa yang best sangat kedai @ warung ni sampai berduyun2 orang ?



 Selalu ke PD tapi tak tau makanan apa yang sedap atau famous . Banyak baca dari media makan tu best, restaurant ni  best. Hampeh tak jumpa. 
Lps balik dari ladang Ostrich yang sunyi tu kami berpusing2 mencari tempat untuk lunch. Alih2 jumpa tempat ni..



 Tempat duduk hampir penuh..sempat hubby aku chop tempat duduk..Menu hanyalah ikan,ayam,hotdog panggang..semua hanya dipanggang sahaja..nasi putih,soup dan pilihan air cuma air purple dan mineral water..ringkas and simple

Sambil menunggu hubby and me terlooking2 sesama sendiri pelik orang datang berduyun2 tanpa had.kejap datang 4 orang, 2 orang paling ramai 8 orang  *siap kira tu*  Yelah kan menu dia dah la simple,kedai pun simple je.
Pekerja2 kat sini semua pakai topi koboi..rilex je akak tukang tuang soup pakai topi cowboy..tak menang tangan



 Tengok tu..ramai kan..? ramainyaaaa..




 Sambil makan pun sempat perati orang lagi..kejap2 dengar "bang tambah ikan sekor"..."bang tambah ayam 1 ekor"

Ada family ni siap tanya ada buka branch lain ke? CNY ni buka ke tak? wahh..semangat akak ni.


Review aku? .. ayam saya akui dipanggang secukup rasa. Tak liat,tak lembut, selesa je gigit.Juicy . Ada diberi sos pedas..mmg pedas. Mungkin sos rahsia mereka.saya suka makan nasi dengan soup kosong. Jadi amat sesuai dengan selera ..Nasi jangan cerita lah..nasi kukus kan.Walaupun lembut tapi tak berketul.  Pakai beras mahal ni.
Kebetulan pulak hari tu amat panas.Makan pun peluh2 , air purple(anggur) tambah 3 kali..terasa puas minum. 



Tak payah nak hias kedai cantik2, pekerja seksi2,atau pakai aircond Panasonic. Cukup dengan identiti kedai Ayam Panggang Nasi Kukus dah di kenali ramai.

 Tersusun minta di makan..


you all pernah makan sini..? cuba cerita sikit apa yang menariknya..1st time makan kan so nak tau juga kan..
Tempat nya di Batu 4 , Port Dickson.Tepi jalan..nampak asap kepul2 dari jauh

Waktu nak balik ada 2,3 keta sibuk cari tempat  parking..saya balik pun sebab ada orang ramai berdiri tak de tempat duduk..jadi jangan bawa laptop sebab takde wifi. Eh...

1 comment:

  1. wahhh akaq . nmpk sedap . t boleh blnje faie mkn . .hu3 .

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Nak info? Click here