This is good

Monday, December 13, 2010

Pengalaman di The legend water chalet, Port Dickson


 Turn review hotel ni pulak. Best!! first impression. Info chalet ni saya dapat daripada google sana sini. Nak percutian yang agak lain. Bagi yang pernah check in di Port Dickson pasti tau yang kebanyakkan hotel yang ada macam tak best. Macam tak best tu seperti bukan bercuti di hotel kerana jika konsep apartment tu ,macam rumah . Bau yang kurang menyenangkan, perabot yang tak upto date, belum lagi coffee house yang agak dull. Nak hotel yang best MAHAL pulak . tAk termampu kalau satu bilik paling murah rm400 ke atas. Adeh.

I Check in agak lmbat after sending my ipar and sister . Terkejar2 hubby aku drive Lambloghini nya.tihtihtih..
 Agak lambat jadi tersangat lambat. Beb.. pukul 6:30 pm check in apa hal..Arrghh tension aku. Time management selalu lembsss..!

The legend Water Chalet (TLWC)adalah chalet* yelah,budak umur 5 tahun pun tau kan* tapi aku bukan register *err...... bukan log in ke?*  under mAnagement TLWC . Org yang di kenali sebagai En. zack adalah pemegang unit2 yang terhad. Aku tak tau apa Atau macam mana dia dapat unit2 tersebut.Mungkin dulu ada offer untuk pembeli dan boleh menyewakan pada orang. Kayo en Zack. 

*ambik nafas jap sambung buat karangan*
So unit2 Mister Zack tak de kena mengena dgn managemt  ,dgn itu semua unit not included breakfast but still u boleh guna fasilities yang ada.
Apa2 masalah jgn memandai2 nak call front office. Harga bilik murahhh and affordable.  Starting frm rm230, normal price rm450..see the diffrent lah.
Nak booking boleh, ada ongkos nya..secawan hati nyamuk tak tumbuh gigi atau baru tumbuh gigi..heh. percayalah korang.
deposit ada untuk mengelakkan cancel last minit dan rugi bagi pihak Mister Zack. 019-2184563 
Atau email holidaypd@gmail.com 





Lorong nak ke bilik. Boleh pancing ketam nnti you all tanya mister Zack. OH ye..chalet ni semua di binA ATAS LAUT. Ada bilik hotel tapi bukan under Mister Zack



Ini lah yang i katakan dalam post sebelum ni..Masuk bilik jumpa bilik air dulu . Better bagi orang masuk dulu baru mandi.. mandi kejap2 je nanti orang dlm bilik pulok nak keluar. Mandi tak aman. Stress siot Nak pasang candle mandi romantik2 lupakan le unless u holiday with hubby ,HONEYMOON mmg class. Dan window tu hubby boleh cak-cak while you tgh berendam..blind tu di control dari luar so org dlm bilik air no power to control.
hehehe.
Ruang bilik air besar..i like
Ada balkoni..best malam2 . tapikan ada satu unit tu best. Bayar lebih sikit. Apa yang best? huh..kedudukan paling hujung maknaya lebih dalam laut dan lebih banyak lah hasil pancing. Lps tu kan FULL SEAVIEW!!.Tempat lain SEAVIEW je kan.. tak de halangan, terbentang lautan luas dari bilik. perghh.. nak bogel sambil minum orange juice pun boleh..ehh sensisitip. Nampak bot nelayan lalu nasib lah terus nelayan tu upload dalam you tube. wahh class.

Ini kelebihan bilik bawah atau lower deluxe..
ada panel kaca yang 100% selamat tak pecah even anak korang berkumpul atas kaca berebut nak tgk ikan duyung..Panel kaca berada atas laut bukan di dalam laut..Ni lagi tambah suspen nak mandi . Mana mata nak perhati  tgk window nak tgk panel glass tu lagi..

Gambar Dalam bilik tak boleh upload hubby dah bagi spoiled. Gambar tanpa baju  seksi berpelikat tak sesuai utk tatapan umum.. Brief je..bed king size dan day bed .

Kesimpulannya bilik mmg best,hot,..lagi swimming pool pun memuaskan hati. Mlam2 tdo best je bunyi laut bawah korang..pulak tu kebetulan astro Ada tayangkan cerita..Pstttt...ehh..P/S I LOVE YOU .
Ok ni blog mister Zack untuk info lebih lanjut saja link akhir post ni bagi korang baca dulu review i nih..
http://legendwaterchalet.blogspot.com/

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Nak info? Click here