This is good

Monday, December 27, 2010

Food Chinese Muslim: Restaurant Dong Yi Shun.



This is our first visit here and  definitely will be our favorite spot restaurant to be add in my list. Kedai makanan Cina Muslim. Heard there is plenty of good food around Kelana Jaya. So we all redah je belakang Giant Kelana Jaya dan di temukan jodoh dengan restoren ini. Menurut waiter, kedai ini bertemakan Szechuan  food .Some place in China mostly foodnya adalah pedas dan sesuai dengan tekak orang Malaysia. Yang menariknya di dalam kedai ini ada di sediakan mini ruang solat yang di ubah suai di bahagian bawah tangga.

 Ini lah jadi nya jika tidak gunakan perkhidmatan camera. Gelap

 Masih awal. Dalam 8.00 mlm ke bawah kedai setengah penuh. Kedai di hiasi dengan deco seni khat yang menarik

 Cili padi je yang di sentuh yang lebihnya hiasan tapi rasa rugi pulak tak try

 Crispy  Chicken 
RM 15
its like ordinary Chicken  but when u gigit the cik ayam tu yang asyik tuu..

 Toufu with Broccoli
rm11.00
Served with fresh vege...ohh did i mention how i'm in love with broccoli more than my hubby.Ooopss..



Braised Garupa
RM 23
Gravy di masak dengan cili padi dan shitake mushromm. 
Because of this fish lah my hubby keeP saying that he will  returning back here again. Oh fish ,u done a good job. * Hello , credit to the chef aso okeh *
I can't tell how the taste BECAUSE I sempat makan 2 sudu je . 


 
                      Dumpling.minced prawn and chicken
8 Ketul
RM 8.80 
I love dumpling, 
                    


 
 Chinese tea
1 pot 
rm5.00
  Chinese Tea. Setengah tak boleh minum sebab rasa tawar dan pahit. Puas rasanya dapat minum chinese tea lebih2 lagi yang hot,hot. Siap ada simpanan dalam rumah ganti minum Tea boh atau nescafe

 Ditaja setengah oleh saya dan hubby. Dan akhirnya di taja full oleh dia..Dan esk ditaja satu hari oleh saya.
I knw that trick. Huh

Mee di hasilkan secara hand made and known as MEE TARIK. Mee yang dihasilkan lebih baik dan cantik  setelah 10 tahun praktis tarik2 mee. huh?

Makanan di sini kesimpulan nya sedap,ada rasa dan menepati selera .everything here just so great. Rugi tak try. Klau tak,takkan dah ada 20 outlet di China.

Nak tau lokasi? pusing2 belakang Giant Kelana Jaya pasti jumpa.

Terdapat juga di the Strand Kota Damansara.
Dong Yi Shun
No.28-30G, Jalan PJU 5/20B
The Strand
Kota Damansara
Petaling Jaya
Tel: 016-3600399

3 comments:

  1. wah nmpk sedap giler..nak jgk!!

    tenkiu dear sbb linkkan blog cik tom dlm bloglist..tp sori cik tom xbuka utk bloglist yg baru..

    ReplyDelete
  2. @erza
    sedap kenalah try

    @ciktom ok.Takpe saya faham. Tak semestinya permintaan kita di tunaikan. :) anyway..thanks mempollow

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Nak info? Click here