This is good

Saturday, December 25, 2010

Ayam Penyet Dah Jadi Kegemaran


Ayam penyet ni nama nya Ayam Penyet Ria. Terletak di seksyen 9 , Shah Alam. Baru buka tahun ni. First time aku makan ayam penyet ni masa di Jakarta, bukan Ayam Penyet Ria but somewhere in Jakarta.Senang nak jumpa makanan ni .Tepi jalan bersepah.  Dan setiap kali ke Indonesia makanan ni je lah yang aku order. yang bukan tepi jalan lah..tak laluu..Ni je yang sesuai dgn tekak . Plus healthy food dan less oil.

 ni lah ayam penyet..tak tau macam mana boleh dapat nama penyet tu. adakah di penyet2 sebelum dihidangkan sbb aku tgk tak penyet pun ayam tu
rm7.90

 ni Lele penyet atau ikan keli. fav hubby.
tgk healty kan. sambal pedas gila bagi aku yg kaki cili ni

Set di atas tak termasuk nasi.
rm1.50
 

Tak ada perkhidmatan wifi di sediakan.. Frust betui tak dapat update kat foursquare. Kalau nak cari tempat ni cari je bank RHB, Maybank belakang tu lah kedainya..

6 comments:

  1. sedap kan? saya pun suka.. cuma a little bit pedas.. saya tak tahan pedas.. so, xleh mkn selalu.. :)

    ReplyDelete
  2. wah..nampak sedap..decoration pn nmpak cantik..nk try la nnt..=)

    ReplyDelete
  3. @lynn : sedap. bukan a bit pedas..mmg pedas betul. Saya yang makan chili ni pun tak tahan
    @nasri : simple and tasty. dah try nanti buatlah review ye.

    ReplyDelete
  4. Sedap makan nasi ayam penyet ni. Kali pertama makan ketika berkunjung ke Surabaya beberapa tahun yg lalu. Masa tu belum popular lagi kat sini.

    ReplyDelete
  5. @mymiee
    kan? makan nasi dengan ayam pun sedap. Kalau mkn di seberang dihidangkan sekali dengan sup sayur

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Nak info? Click here