This is good

Thursday, December 23, 2010

Check in di Avillion Admiral Cove, Port Dickson







 Abaikan auntie tu.. dia tak termasuk pun dalam trip kita. Dan ini bukan bilik tapi ruang lobby







 Cantik tak? cantikk kan? Trip ni around bulan 5,2010, Normallah  check in lewat. haih. !Apa maslah nya aku pun lupa

Malam sebelum tu i goggle sana sini nak cari kelainan hotel, resort di Port Dickson (PD ) ni. But then i dapat info that i can't simply make resevation by call to hotel. Kena call office iaitu di KL pada waktu kerja..whatthefish??. That time pukul 10 mlm and then malam Ahad. Sah2 lah orang tak keje kan..
Membebel sat dgn staff dia but still can't do anything. Aku tertarik kat hotel ni sebab review dia not bad unlike hotel yang lain banyakk betul bad review kat PD ni. Dan satu lagi hotel ni macam adik pada Avillion resort yang satu bilik paling murah rm450!
Hotel ni bilik paling murah rm180. terkejut juga kerana harganya murah tapi viewnya amat cantik. Maybe view dari bilik je yang kureng kot..ngadap bumbung atau dinding semata2

So dengan confident kembang kempis nya kami pergi juga dengan alasannn.....okey bukan weekend dan bukan cuti sekolah.

During mencari2 lokasi , kena alert sikit coz tempatnya yang agak ke dalam.
Terus terang laut untuk bermandi mandi memang tak sesuai atau tak de langsung. Kawsan Marina iaitu tempat private boat parking. Berangan2 jap naik private boat tu.

Nasib agak baik bilik ada tapi bukan yang rm180. Yang ada rm230..mmg budget dalam lingkungan tu pun. Rasanya hotel baru di buka sebab bau cat masih segar lagi dan perabotnya pun baru dan moden.





I ada terbaca satu review dari guest mengenai room Avillion ni. Dia mempertikaikan sangat2 tujuan sinki yang di bina di dalam bilik??!.. well bagi aku yang ada anak atau family. aku rasa tak de problem langsung dengan kewujudan singki ni. More easy for us nak cuci botol atau pinggan mangkuk yang di bawa. ala piknik kan? Even hotel di Subang yang tak de pantai pun ada sinki tau..Tak payah nak masuk bilik air semata nak basuh tangan yang melekit air jeruk..lagi2 org dalam bilik air dah berendam dlm tub mandi siap letak aromatherapy dengan candle pelbagai bentuk dan tiba2 nak layan org ketuk pintu bertalu2 nak basuh botol susu. Spoiled mood !!

Heaven bagi collector bottle , macam aku ni



Overall memang puas hati with the room, service,view from room. Aktiviti yang paling i suka  ialah breakfast nya. Mana2 hotel yang i check in breakfast is a must. Suka omelet,juices,pstry,nasi lemak....
Tapi coffee house sini mmg melukan hati jiwa dan raga. Variety food aduh mmg tak puas hati. too simple nak di bandingkan dgn hotel nya yang cantik. Nasib hati yang lara di ubat dengan nasi lemak yang sedap

After breakfast , apa lagi berendan dalam swimming pool. Swimming pool agak luas dan ada disediakan tempat urut bagi mereka yang nak massage di tepi kolam
Hotel ada menyediakan servis naik private boat untuk  1jam..  Perhead. Agak mahal rasanya...
So bagi sap2 teringin nak check in sini i suggest u here. and i would like to come here again and this time lebih2 awal...

Avillion Admiral CoveAddress:
 183 reviews
 - more info »
3rd Mile, Jalan Pantai
71000 Port Dickson, NEGERI SEMBILAN
06-647-0888

8 comments:

  1. teringin juga nak pegi. Hotel ni bukan dalam mmg mengadap laut ke?

    ReplyDelete
  2. sekarang pergi mana2 pun tak de kosong. hotel ni mmg mengadap laut. Tempat boat dan yatch saja , asalnya tempat ni adalah Admiral yatch club

    ReplyDelete
  3. kan? perlu pergi sekali lagi.

    ReplyDelete
  4. mcm mana nk book bilik rm180 tu yer coz kt website avillion tu paling murah pon rm350..yg bilik rm230 pon i tak jumpa...apa type room yg u booked? :)

    ReplyDelete
  5. tengok Avillion Cove PD ke? PD ada dua Avillion. satu lagi Avillion mmg mahal. yang saya checkin ni dulu pun dalam rm230. cuba call no ni.
    03-21702116. masa saya pergi tu walk in macam biasa je.

    ReplyDelete
  6. @Grogoogreg: dan bukan cuti sekolah..

    ReplyDelete
  7. mmg menarik hotel ni... boking online boleh jgak rasanya... tak pernah bermlam di sana lagi....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

Nak info? Click here